Terug

Onderweg naar Kerst

6 cursisten
Individuele cursus
Terug in de tijd
Engelen
De eerste Kerst
Op weg naar vrijheid
Onderweg naar Kerst: wie, wat, waarom en hoe?

Waarom vieren we Kerst? Waarom geven we elkaar rond 25 december cadeautjes, zetten we de grootst mogelijke dennenboom in huis en zingen we liedjes over engelen, herders en een kindje in een stal? Waarom vinden we die tijd zo gezellig... en wie is eigenlijk de Kerstman? Hij is misschien nog niet zo populair als Sinterklaas, maar hij begint aardig terrein te winnen.

Over die vragen en nog veel meer gaat deze kennismaking met Kerst. In het eerste deel duiken we de geschiedenis in. Kerst heeft gedeeltelijk een heidense en een christelijke achtergrond. We gaan ook dieper in op de historische achtergrond en op hedendaagse gebruiken. We vertellen wat over het bijbelse verhaal van Jezus' geboorte en geven een schets van hoe de wereld er toen uit zag. Na elk thema wordt je aan het werk gezet met enkele eenvoudige vragen en opdrachten. We duiken regelmatig de Bijbel in maar je hoeft geen Bijbel te hebben om mee te lezen: de teksten hebben we al voor je opgezocht. :)

Verder is het mogelijk om de vragen en opdrachten aan het eind van een thema te delen met een e-friend. Een e-friend is iemand die jij zelf uitkiest. Dit is niet verplicht. Aan het begin van het eerste thema wordt dit verder uitgelegd.